Våra medarbetare är våra ambassadörer

Våra medarbetare är vårt fönster mot världen, men också ditt fönster in till oss. Här träffar du några av våra medarbetare och får en inblick i hur det är att jobba här hos oss. 

Den jämställda arbetsplatsen fylld med vardagshjältar

ESEM är ett modernt driftbolag som vet att jämställdhet och mångfald hjälper bolagets utveckling. Välkommen till den jämställda arbetsplatsen!

Mathilde ser till att ESEM har det som krävs

ESEMs upphandlare är våra vardagshjältar som ser till att resten av verksamheten har allt som behövs för att ge invånarna i våra två kommuner en fungerande vardag. En av dem är Mathilde Stavehaug.

Linnéa arbetar med projektverksamhetens interna utvecklingsbehov

För att kunna leverera en välfungerande vardag till invånarna inom våra två kommuner är bolagets projektverksamhet viktig. Linnéa Borg är projektutvecklare och arbetar med projektverksamhetens interna utvecklingsbehov.

Linnéa och Robin gör jobbet bakom kulisserna

Att vara en del av ESEM är att vara del av en dynamisk arbetsmiljö där IT möter energi- och miljöbranschen. Förvaltningsledaren Linnéa Hällnäs och It-teknikern Robin Dahlstedt förklarar hur ESEM inte bara är en arbetsplats, utan en plattform för personlig och professionell utveckling.

Anna-Åsa har sitt fokus på kompetensförsörjning

Som affärsområdeschef för Elnät ansvarar Anna-Åsa Hellström för att helheten ska fungera. Just nu ligger fokuset lite extra på den kompetensförsörjningsfråga som hela energi-Sverige står inför.

George drömde om att jobba på ESEM

Efter att ha studerat till tekniker och elektriker hade han det tydliga målet att någon dag vara anställd på ESEM. Så när företaget la ut en annons för att anställa en ny elektriker var han snabb med att söka.

Sakhr arbetar med driften i kraftvärmeverket

Efter två omgångar av praktik följt av sommarjobb tog Sakhr Ghribh examen och inledde ett vikariat inom affärsområdet Energi på ESEM. Idag är han fast anställd som drifttekniker och arbetar med driften i kraftvärmeverket.

Sommarjobbare förstärker under semestertider

Under sommaren 2023 anställde ESEM ungefär 30 sommarjobbare för att förstärka verksamheten under semestertider. En av sommarjobbarna var studenten Oskar Berg.

De återvände till ESEM

Martin Ahlbom, Johan Niemi och Jerker Norberg jobbar alla inom olika affärsområden men har en sak gemensamt; de har alla återvänt till ESEM efter anställning på annat håll. Här berättar de om varför de valde just ESEM en andra gång.

Sandra gick från kundkommunikatör till HR-utvecklare

Hon tog chansen och sökte tjänsten som HR-koordinator efter två år som kundkommunikatör. Efter en gedigen utvecklingsresa är Sandra Körner idag en av ESEMs HR-utvecklare.

Simon och Simon fick fast anställning efter praktik

Simon Szakal fick fast anställning som projektör efter sin praktik. Fyra år senare är han handledare till Simon Österholm, som nyligen gick från att vara praktikant till fast anställd projektör.

Freddie utmanar sig själv dagligen

Från 150-projektet till fastanställd. I år har Freddie Allert arbetat som driftoperatör vid den optiska färgsorteringen i sex år.

Andreas valde ESEM igen

Andreas Lindblom arbetade inom ESEM i 22 år innan han bestämde sig för att söka sig vidare. Efter bara fem månader återvände han, denna gång som projektledare.

Åsa ser till att kraftvärmeverket fungerar

Efter två år på annat håll återvände Åsa Johansson till oss - och till samma avdelning som hon praktiserat på under sin utbildning.

Håkan Lindqvist trivs med livet på vägarna

Håkan har kört slambil i 40 år. För honom är det en frihet att få spendera dagarna ute på vägarna.

David gick från hantverkare till upphandlare

2021 började David som studentmedarbetare här hos oss. Nu är han en engagerad och driven upphandlare med en fast anställning.

"Esem ger mig den bästa starten i arbetslivet"

Emma Göhle, tidigare studentmedarbetare, som nu efter sin examen fått fast anställning på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

Pontus får det bästa av två världar

Pontus Netzell är industridoktoranden som har ena foten inom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö – och andra foten på Mälardalens Universitet.

Alvina ser vatten som en kraft att räkna med

Det var slumpen som gjorde att Alvina nu jobbar som utredningstekniker inom Vatten och Avlopp. Och vilken lyckosam slump det var!

Anders kör inte sopbil - han kör en värdetransport

I över trettio år har Anders hämtat Eskilstunabornas avfall. Det har hänt en hel del under de åren, inte minst arbetsmiljömässigt, och Anders stortrivs fortfarande.

Katarina vill ge kunden det där lilla extra

Katarina möter och hjälper våra kunder och medarbetare dagligen i hennes roll som kundkommunikatör.

Therese bygger framtidens värmesystem

Examensjobbet ledde till en fast anställning. Nu arbetar Therese med att förse Eskilstuna och Strängnäs med fjärrvärme och bidra i arbetet med att bygga framtidens värmesystem.

Johan ser till att elnätet fungerar

Elnätet är ett av samhällets viktigaste byggstenar. Tillsammans med sina kollegor ser Johan till att det fungerar.

Kirsi ger det bästa till våra företags- och fastighetskunder

Genom att erbjuda rätt tjänst och produkt ur vår produktportfölj ser Kirsi till att kunderna blir nöjda.

Lotta hjälper oss att sortera rätt

Lotta möter dagligen kunder som ska lämna saker på någon av återvinningscentralerna i Eskilstuna och Strängnäs kommun och hjälper alla sortera rätt.

Maria älskar sitt jobb som driftekniker

Sommarjobbet inom ESEM gav mersmak och när en tjänst som drifttekniker inom vatten och avlopp blev ledig sökte Maria den. Det har hon inte ångrat.

Göran ser till att elnätet fungerar

Göran började jobba som elektriker inom ESEM 1982. Åren har gått snabbt och idag arbetar han som uppdragsledare och säkerställer elnätets funktion.

Pagge bidrar till en uppkopplad vardag

Sen 2003 har Pagge arbetat som fibertekniker och förutom att ge invånarna en uppkopplad vardag uppskattar han den goda stämningen inom ESEM som är viktig för trivseln.

Virve lotsar återvinnare

Ibland behövs lite hjälp på traven vid återvinningscentralerna. En av dem som lotsar rätt är Virve Sihvonen.

Jonas producerar drickvatten

Ett vattenverk måste fungera dygnet runt, årets alla dagar. En av dem som säkerställer detta är Jonas Lindberg, arbetsledare inom produktion på Vatten och avlopp.

Nära, schyssta, modiga och pålitliga är våra kärnvärden som utgör grunden för hur vi bemöter andra och agerar mot varandra. Våra kärnvärden märks i det dagliga arbetet, i beslutsfattande, prioriteringar och policys. Helt enkelt en gemensam magkänsla för organisationen.
Läs mer om kärnvärden

Anna Calo med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

Var med och bygg framtidens smarta lösningar inom energi och miljö.  Anslut till ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.