”Det är ett väldigt givande arbete där svaret och lösningen aldrig är densamma”

Efter två år på kundservice sökte sig Sandra Körner vidare internt och gick från att arbeta med externa frågor som kundkommunikatör till interna som HR-koordinator. Åtta år och en gedigen resa senare arbetar Sandra idag som HR-utvecklare. 

ESEM-medarbetaren Sandra sitter vid ett skrivbord och ler mot kameran.

”ESEM är bra på att ta vara på potential och kan erbjuda den som visar framfötterna riktigt bra utvecklingsmöjligheter!


Sandra Körner, HR-utvecklare

Sandra Körners ESEM-resa inleddes i slutet av 2015 när hon började som inhyrd kundkommunikatör på kundservice. Men efter bara fyra månader av väl genomfört arbete blev Sandra erbjuden en fast anställning direkt hos ESEM. 

- Min första dag gjorde jag veckan efter att jag fick jobberbjudandet, men då var jag inhyrd genom ett bemanningsföretag. Jag gick över på min första anställning på ESEM några månader senare och jag trivdes jättebra. Jag fick lära mig väldigt mycket om ESEM i stort, om våra produkter och konsten att arbeta som kundkommunikatör. 

Lite mer än två år senare kände sig Sandra redo för en ny utmaning, men var samtidigt säker på att hon ville stanna kvar inom ESEM. När tjänsten som HR-koordinator gick ut tog hon därför chansen och sökte. 

- Jag har tidigare jobbat mycket med både människor och administration och vet att det är arbetsuppgifter som jag tycker om och kan. Att gå från att arbeta som kundkommunikatör till HR-koordinator är en väldigt stor omställning vad gäller både arbetssätt och arbetsuppgifter. Med facit i hand var det en positiv omställning som passade mig väldigt bra! 

Utvecklades inom HR 

Ännu hade Sandras resa inte tagit stopp. Efter ytterligare några år, 2022, gick hon över till rollen som HR-utvecklare och tog sig ann nya spännande uppgifter. 

- Idag arbetar jag som ett operativt stöd mot affärsområden Vatten och Avlopp och Marknad. Jag jobbar bland annat med arbetsrättsliga frågor, rekryteringar och rehabiliteringar. Det är en utmanande och rolig balansgång att stötta chefer utan att plocka bort deras chefskap.  

Samtidigt som Sandra lär sig mycket om sin nya roll kan hon kolla tillbaka på och uppskatta några av de lärdomar som hon har tagit med sig från hennes tidigare roller inom ESEM. 

- I min nuvarande roll har jag lärt mig att allt inte måste vara svart eller vitt, jag jobbar väldigt mycket i en gråskala där svaret och lösningen aldrig är densamma. Jag har dessutom lärt mig att tillämpa ett helhetsperspektiv när jag hanterar frågor, men också mycket om hur verksamheten fungerar.  

Sandras utvecklande resa är ett resultat av hennes fina arbete och de många interna möjligheter som presenteras inom ESEM, något som hon själv lyfter som en av företagets styrkor. 

- ESEM är bra på att ta vara på potential och kan erbjuda den som visar framfötterna riktigt bra utvecklingsmöjligheter. Det och mycket mer ligger till grund för varför jag tror att jag kommer bli kvar på ESEM i många år framöver. 

Fyra snabba om HR-avdelningen

Hur många jobbar på HR-avdelningen i dagsläget? 
Vi har precis blivit nio personer! 

Vilka roller finns på avdelningen? 
HR-koordinator och HR-utvecklare, rekryteringsspecialist, HR-administratör och HR-chef. 

Vilka är era arbetsuppgifter? 
Vi arbetar brett med medarbetare och chefer. Vi jobbar utifrån ARUBA som står för attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla. 

Vem passar för ett jobb inom HR? 
Någon som tycker om att jobba med människor och som har en gråskala, allt är inte svart eller vitt. Man behöver också ha ordning och struktur, men samtidigt kunna tänka utanför boxen.  

Porträttbild på ESEM-medarbetaren Sandra.

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Simon och Simon fick fast anställning efter praktik

Simon Szakal fick fast anställning som projektör efter sin praktik. Fyra år senare är han handledare till Simon Österholm, som nyligen gick från att vara praktikant till fast anställd projektör.

Andreas valde ESEM igen

Andreas Lindblom arbetade inom ESEM i 22 år innan han bestämde sig för att söka sig vidare. Efter bara fem månader återvände han, denna gång som projektledare.

Freddie utmanar sig själv dagligen

Från 150-projektet till fastanställd. I år har Freddie Allert arbetat som driftoperatör vid den optiska färgsorteringen i sex år.
Anna Calo med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.