”Jag får gå de utbildningar jag behöver för att jobba på ett säkert och effektivt sätt”

”Där ska jag jobba någon dag”, brukade han säga till sin familj när han såg bilarna från ESEM köra omkring i Eskilstuna. Idag, åtta år senare, är George Nono anställd som styr- och reglertekniker inom affärsområdet vatten och avlopp (VA).

Porträtt på ESEM-medarbetaren George.

”När jag kom till Eskilstuna brukade jag peka på bilarna från ESEM och säga att jag skulle jobba där, och nu gör jag det!"

George Nono, styr- och reglertekniker inom Vatten och Avlopp

Efter att ha studerat till tekniker och elektriker hade han det tydliga målet att någon dag vara anställd på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Så när företaget la ut en rekryteringsannons för att anställa en ny elektriker var han snabb med att söka.
- Det var både den första intervjun och det första jobbet som jag fick här i Sverige efter att ha pluggat färdigt till installationselektriker. När jag kom till Eskilstuna brukade jag peka på bilarna från ESEM och säga att jag skulle jobba där, och nu gör jag det, säger George med ett skratt.

Han jobbade som elektriker i tre år innan han i början av september i år gick över till sin nya roll som styr- och reglertekniker inom VA, ett arbete han trivs riktigt bra med.
- Det bästa med mitt jobb som styr- och reglertekniker är att jag alltid får lära mig nya saker och utvecklas. Mina uppgifter är att ha koll på driften så att våra anläggningar funkar som de ska. Så mina arbetsdagar ser olika ut, ibland sitter jag på kontoret och ibland åker jag ut till våra anläggningar i Eskilstuna eller Strängnäs. Eftersom jag har beredskap innebär det att jag kan behöva jobba kvällar och helger, men det är bara spännande tycker jag! 

En schysst grupp med bra sammanhållning

Att tycka att jobbet är roligt och spännande är helt klart en fördel för att trivas på en arbetsplats. Men för George är goda relationer med kollegor och chefer minst lika viktigt. 
- Vår grupp är perfekt! Alla hjälps åt och är snälla mot varandra, så vi har en bra arbetsmiljö. Våra chefer är också väldigt stöttande, de visar att de tror på mig och ser till att jag får gå utbildningar som jag behöver i mitt arbete för att jobba på ett säkert och effektivt sätt!

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Sandra gick från kundkommunikatör till HR-utvecklare

Hon tog chansen och sökte tjänsten som HR-koordinator efter två år som kundkommunikatör. Efter en gedigen utvecklingsresa är Sandra Körner idag en av ESEMs HR-utvecklare.

Pontus får det bästa av två världar

Pontus Netzell är industridoktoranden som har ena foten inom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö – och andra foten på Mälardalens Universitet.

Sakhr arbetar med driften i kraftvärmeverket

Efter två omgångar av praktik följt av sommarjobb tog Sakhr Ghribh examen och inledde ett vikariat inom affärsområdet Energi på ESEM. Idag är han fast anställd som drifttekniker och arbetar med driften i kraftvärmeverket.
ESEM-medarbetaren Sandra Körner.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.