Välkommen att sommarjobba hos oss!

Ansökningsperioden för sommarjobb 2024 är stängd. Vi hoppas att du vill söka nästa år!

Du som är mellan 16 och 20 år har möjlighet att söka sommarjobb på ESEM. I ansökan lämnar du ditt CV och ett personligt brev.

Om du vill har du också chansen att spela in en kort videointervju där du kan berätta varför just du passar för jobbet. I ansökan anger du även vilken av ESEMs verksamheter du vill söka sommarjobb inom och vilka veckor.

Som sommarjobbare varierar arbetsuppgifterna beroende på vilket affärsområde du jobbar på. Vanliga arbetsuppgifter är klippa gräs, rensa ogräs, måla staket, grovstädning, rengöring, arkivering och läcksökning.

Du har alltid en handledare som hjälper dig under tiden du sommarjobbar hos oss. 

Arbetstiderna varierar på vilken verksamhet du sökt dig till. De vanligaste arbetstiderna är 7.00-16.00 eller 07.30-16.30. På Återvinning/ReTuna är arbetstiderna 10.00-19.00. Även helg- och kvällsarbete förekommer.

Om du behöver arbetskläder under din anställning får du låna en uppsättning. Dessa återlämnas när din anställningsperiod avslutas.

För vissa tjänster är minimiåldern 18 år. Det kan även krävas B-körkort.

Alla som sommarjobbar hos oss är försäkrade under anställningstiden. 

Om du blir erbjuden ett sommarjobb kommer du att få ett besked per telefon. Därför är det viktigt att du anger ett telefonnummer som du har bra koll på. Blir du inte erbjuden sommarjobb får du informationen via ett mejl, därför bör du även uppge en mejladress som du bevakar.

Det är många som vill jobba hos oss. Tänk därför på att om du blir erbjuden ett jobb så har du 7 dagar på dig att tacka ja eller nej. Dagarna börjar räknas från den dagen som du får informationen till dig. Om du inte har tackat ja innan dess kommer sommarjobbserbjudandet gå vidare till någon annan.

Praktik

Du som är student eller ingår i ett arbetsmarknadsprogram kan välja att göra praktik hos oss inom något av våra spännande affärsområden.

Lediga tjänster

Bli en del av ett modernt bolag och få schyssta och modiga kollegor.

Om oss

Vi är ett unikt driftbolag med cirka 600 kunniga och yrkesskickliga människor. Tillsammans ser vi till att vardagen fungerar för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs.