”Jag utvecklas och utmanas på ett positivt sätt”

ESEMs upphandlare är våra vardagshjältar som ser till att resten av verksamheten har allt som behövs för att ge invånarna i våra två kommuner en fungerande vardag. En av dem är Mathilde Stavehaug som jobbar som upphandlare på ESEM sedan ungefär ett halvår tillbaka.

ESEM-medarbetaren Mathilde står vid en snötäckt sjö och ler.

Vi är en del av en spännande verksamhet som fyller en viktig funktion i våra kunders vardag, och det tycker jag är jättehäftigt.


Mathilde Stavehaug, upphandlare på Upphandling

Mathildes väg in på ESEM kom i form av en platsannons på Facebook.
- Jag jobbade som projektledare innan jag kom hit, och det var något som efterfrågades i annonsen. Resten av annonsen passade bra in på vad jag gillar och gör, så jag skickade in en ansökan, berättar Mathilde.

Det blev en fullträff och Mathilde påbörjade snart sin nya karriär som upphandlare inom IT och system.
- Jag trivs jättebra med jobbet. Jag får stöd i mitt arbete och jag känner att jag utvecklas och utmanas på ett positivt sätt. Det jag gillar mest är variationen i vardagen och det sociala. Jag känner att min kompetens tas tillvara på ESEM och att jag får använda mina styrkor på bästa sätt.

Ett relationsskapande arbete med stor variation

Mathilde trivs som bäst när hon får ha många bollar i luften, och det har hon stor nytta av som upphandlare.
- Jag tror att många har bilden av att vi som jobbar med upphandling är ett ganska grått och tråkigt gäng som bara sitter bakom en skärm och knappar på en dator. Men så är det inte alls, vi gör så mycket mer än att bara mata in upphandlingar hela dagarna. Jag genomför upphandlingar, projektleder, nätverkar och skapar relationer både externt, internt och koncernöverskridande. En annan viktig del av arbetet är att delta i det strategiska utvecklingsarbetet i upphandlingsfrågor för att våra upphandlingar ska bli så hållbara som möjligt, både för oss och för våra leverantörer. Arbetet är otroligt varierat och ingen dag är den andra lik.

Av ESEMs fyra kärnvärden – Nära, Modiga, Schyssta, Pålitliga – är ”Modiga” det som lyser starkast på Upphandling.
- Ja, vi måste vara modiga i arbetet för att hela tiden kunna utveckla ESEM och verksamheten.  Vi måste vara självgående och våga ta egna beslut, vara nyfikna, våga prova och våga ligga i framkant. Vi jobbar väldigt tätt tillsammans med våra olika affärsområden, och tack vare det får vi en inblick i det viktiga miljö- och energiarbetet som görs här. Vi är en del av en spännande verksamhet som fyller en viktig funktion i våra kunders vardag, och det tycker jag är jättehäftigt.

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

George drömde om att jobba på ESEM

Efter att ha studerat till tekniker och elektriker hade han det tydliga målet att någon dag vara anställd på ESEM. Så när företaget la ut en annons för att anställa en ny elektriker var han snabb med att söka.

Sommarjobbare förstärker under semestertider

Under sommaren 2023 anställde ESEM ungefär 30 sommarjobbare för att förstärka verksamheten under semestertider. En av sommarjobbarna var studenten Oskar Berg.

Linnéa arbetar med projektverksamhetens interna utvecklingsbehov

För att kunna leverera en välfungerande vardag till invånarna inom våra två kommuner är bolagets projektverksamhet viktig. Linnéa Borg är projektutvecklare och arbetar med projektverksamhetens interna utvecklingsbehov.
Anna Calo med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.