”Jag utmanar mig själv genom mina arbetsuppgifter”

Efter en tids arbetslöshet fick Freddie Allert en anställning genom Eskilstuna kommuns projekt 150 jobb som driftoperatör för den optiska färgsorteringen. Idag är han fastanställd och har under sina sex år blivit en av teamets många rutinerade medarbetare. 

”Jag utmanas och utvecklas genom mina arbetsuppgifter hela tiden


Freddie Allert, driftoperatör inom Återvinning.

Freddies då nya jobb kom med många personliga utmaningar. Att prata över radio och att arbeta tillsammans med andra ingick nämligen i arbetsuppgifterna, men orsakade en del oro hos honom. Oron finns kvar än idag men nu har Freddie lärt sig att hantera utmaningen.
- Det var en sådan sak som jag inte är bekväm med och det tog tid att bli van vid det. Jag gör samma sak idag och kan fortfarande bli obekväm, men det ingår i uppgifterna, därför behöver jag utmana mig själv och hantera det.

Från 150 jobb till fast anställning

Trots de personliga utmaningarna var Freddie snabb med att visa framfötterna i sin nya roll. Han ställde upp varje gång som något behövde göras och samlade samtidigt på sig en hel del kunskap. När han sken som starkast var det när det kom till de datororienterade uppgifterna. Där kunde han bidra med kompetenser som både gynnade teamet och företaget. Anställningen genom 150 jobb förlängdes därför gång på gång och efter fem år fick han äntligen erbjudandet om fast anställning.  
- Till slut fanns behovet av att anställa en ny driftoperatör och jag fick erbjudandet direkt. Jag tror att det var min arbetsmoral och de kunskaper som jag hade samlat på mig under alla år som gjorde att jag fick tjänsten. Vid det laget hade jag blivit en viktig del i teamet och kunde mitt jobb innan och utan.

För Freddie kunde erbjudandet inte komma mer lägligt. Han hade nämligen börjat fundera på att söka sig vidare för att komma bort från 150-anställningen. Stödlönen som han fick genom projektet hade nämligen blivit svår att leva på.
- Jag hade jobbat länge med samma stödlön och kände att jag inte kom någonstans, även fast jag trivdes bra. Så när jag blev erbjuden tillsvidareanställningen blev jag såklart riktigt glad. Jag fick en bättre lön och samtidigt mer frihet. Det var en otrolig känsla!

Nu ser Freddie fram emot att fortsätta sitt jobb som driftoperatör och trivs riktigt bra. Att arbetsuppgifterna dessutom är viktiga för att få Eskilstuna att gå runt är ett plus i kanten.
- Jag tycker om att få saker gjorda, om jag inte sköter mina arbetsuppgifter så samlas ju hela Eskilstunas hushållsavfall på hög. Samtidigt får jag chansen att utvecklas på alla plan. Jag har bland annat lärt mig att förstå olika typer av människor och har lättare för att ta egna initiativ. Jag rör mig framåt hela tiden!

Om 150 jobb

Projektet 150 jobb drivs av Eskilstuna kommun och startades för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar. Då denna grupp kan tendera att distanseras från arbetsmarknaden syftar projektet till att minska avståndet genom att erbjuda totalt 150 personer anställningar inom Eskilstuna Kommunkoncern. I dagsläget arbetar ett flertal personer med 150-anställning inom ESEM.

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Andreas valde ESEM igen

Andreas Lindblom arbetade inom ESEM i 22 år innan han bestämde sig för att söka sig vidare. Efter bara fem månader återvände han, denna gång som projektledare.

Åsa ser till att kraftvärmeverket fungerar

Efter två år på annat håll återvände Åsa Johansson till oss - och till samma avdelning som hon praktiserat på under sin utbildning.

Virve lotsar återvinnare

Ibland behövs lite hjälp på traven vid återvinningscentralerna. En av dem som lotsar rätt är Virve Sihvonen.
Emma Göhle med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.