”Vi tar gemensamma beslut och alla får komma till tals”

Idag jobbar han som drifttekniker på kraftvärmeverket, men det hela började när Sakhr Ghribh kom till ESEM som praktikant. Efter att ha tagit examen till att bli drifttekniker inom energi och processteknik tog resan fart och praktik ledde till vikariat, som slutligen blev till fast anställning.

Porträttbild på ESEM-medarberaren Sakhr.

”Jag trivs väldigt bra som drifttekniker, samtidigt vet jag att det finns väldigt bra möjligheter att prova på andra områden och utvecklas inom ESEM!


Sakhr Ghribh, drifttekniker.

Som före detta Eskilstunabo riktade Sakhr Ghribh blicken mot Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö (ESEM) när han sökte praktikplats under sin utbildning. Med pågående studier till att bli drifttekniker inom energi och processteknik skickade han in en praktikansökan om att arbeta vid kraftvärmeverket i Eskilstuna.

- Det var när jag hade skickat in min ansökan som jag blev uppringd av affärsområdeschefen på Energi. Vi pratade lite och hon ville erbjuda mig en praktikplats hos dem. Så det var där det hela började!

Eftersom praktiken var förlagd under vårterminen fick Sakhr också möjligheten att fortsätta som sommarjobbare innan det var dags att återgå till studierna. Väl tillbaka i skolbänken väntade ytterligare en praktikperiod som han genomförde vid en annan verksamhet. Men det tog inte lång tid innan Sakhr var tillbaka på ESEM.

- Jag ville ta chansen att prova på att jobba vid ett annat företag, men med det så insåg jag hur mycket jag hade trivts på ESEM. Så inför min sista praktikperiod sökte jag mig tillbaka och blev återigen erbjuden en plats under vårterminen. Efter det väntade examen innan jag gick över på min andra anställning som sommarjobbare. Som tur är tog det inte slut efter sommaren, utan övergick till ett vikariat, som i sin tur övergick till fast anställning. 

Arbetar med driften i kraftvärmeverket

Idag jobbar Sakhr som drifttekniker på kraftvärmeverket i Eskilstuna och är därmed en viktig del i att säkerställa produktionen av såväl förnybar el som fjärrvärme till våra anslutna kunder.

- Min uppgift är att bibehålla driften och processen i anläggningen, bland annat genom att arbeta förebyggande med underhåll. Eftersom det handlar om mycket höga temperaturer och tryck så är också en väldigt viktig del av arbetet att följa säkerhetsrutiner.

Trots att Sakhr trivs väldigt bra i sin grupp och den roll han har nu, hoppas han att utvecklingsresan inte ska ta stopp där.

- Det är en väldigt bra stämning hos oss, alla får komma till tals och vi tar gemensamma beslut, så jag trivs väldigt bra där jag är just nu. Men samtidigt vet jag att det finns väldigt bra möjligheter till att prova på andra områden och utvecklas inom ESEM, något som jag hoppas att jag ska få chansen att göra någon gång i framtiden!

Som drifttekniker är Sakhr en viktig del i att säkerställa att många av våra kunder får el och värme till sina bostäder. Tack Sakhr, för att du är en vardagshjälte!

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Simon och Simon fick fast anställning efter praktik

Simon Szakal fick fast anställning som projektör efter sin praktik. Fyra år senare är han handledare till Simon Österholm, som nyligen gick från att vara praktikant till fast anställd projektör.

Andreas valde ESEM igen

Andreas Lindblom arbetade inom ESEM i 22 år innan han bestämde sig för att söka sig vidare. Efter bara fem månader återvände han, denna gång som projektledare.

Freddie utmanar sig själv dagligen

Från 150-projektet till fastanställd. I år har Freddie Allert arbetat som driftoperatör vid den optiska färgsorteringen i sex år.
Anna Calo med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.