Hej Praktikant!

Du som är student eller ingår i ett arbetsmarknadsprogram kan välja att göra praktik hos oss. Vi kan erbjuda praktikplats inom flera olika affärs- och verksamhetsområden och gör vårt yttersta för att du som praktikant känner dig trygg hos oss och i det arbete du får utföra. Genom att göra din praktik hos oss får du ett smakprov på hur det är att jobba inom en spännande bransch och får möjligheten att bidra till vårt arbete med att underlätta vardagen för invånarna i Eskilstuna och Strängnäs.

Fyll i formuläret här nedanför och ange vilken av ESEMs verksamheter du är intresserad av att söka praktikplats på. När vi har tagit emot din anmälan kommer vi se om det finns möjlighet för oss att ta emot dig på det affärsområdet under perioden som du önskat. Vi meddelar dig via mejl så fort vi har ett svar.

Under hela din praktikperiod kommer du ha en handledare som tar hand om dig. Du kommer att ingå i det dagliga arbetet inom det affärsområde du gör din praktik på, där du med stöd av din handledare utför olika arbetsuppgifter. Beroende på hur gammal du är kan det finnas begränsningar enligt lag för vad du får göra.

Vi vill att din praktik ska vara rolig, utbildande och att du ska få en positiv erfarenhet av din tid hos oss. Det kan finnas perioder då vi inte kan ta emot praktikanter, exempelvis för att vi inte kan garantera dig en plats eller för att det inte finns möjlighet att ge dig den tid eller arbetsuppgifter som krävs för att du ska få en så bra, stimulerande och utvecklande praktik som möjligt. 

Examensarbete

Du som är student på högskola eller universitet och ska skriva ditt examensarbete på antingen grundnivå eller avancerad nivå kan välja att skriva det hos oss.

Om ESEM

Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö.

Möt medarbetare

Våra medarbetare är vårt fönster mot världen, men också ditt fönster in till oss. Här träffar du några av våra medarbetare och får en inblick i hur det är att jobba här hos oss.