”Jag brinner för hållbarhet"

“Målet är att bidra till en enkel vardag för Eskilstuna- och Strängnäsborna. Folk ska inte ens behöva tänka på att vi finns i deras vardag, då levererar vi som bäst.” Det säger Therese Löving, processingenjör inom Energi och Återvinning på ESEM.

Bild på Therese Löving, processingenjör.

"Man kan säga att jag både jobbar med taktiksnacket inför matchen och att utvärdera hur spelet gick efteråt.”

Therese Löving, processingenjör

Therese kom till ESEM för tre år sedan för att göra sitt examensjobb. Det ledde till en fast anställning där hon bland annat arbetar med att förse Eskilstuna och Strängnäs med fjärrvärme.

– Det känns häftigt att få vara med och bygga framtidens värmesystem. Kunderna ska ha en så enkel vardag som möjligt. Fjärrvärme hemma är smidigt och att allt funkar bra på hemmaplan är nog viktigare nu, än någonsin. Samtidigt brinner jag och mina kollegor för hållbarhet. Vi verkar för ett kretslopp, där vi tar hand om allt som går att ta hand om.

Ingen dag är den andra lik

Att arbeta med fjärrvärme är säsongsbetonad verksamhet, där vintern innebär en stor portion ”här och nu-arbete”, medan den varmare delen av året betyder mer utrymme för analys, planering och framtida strategier. Ingen dag är den andra lik.

– Det här är en levande verksamhet, vilket ger en varierad arbetssituation. Det passar mig väldigt bra! Jag får ta hand om såväl långa som korta puckar. Man kan säga att jag både jobbar med taktiksnacket inför matchen och att utvärdera hur spelet gick efteråt. Det spänner från produktionsplaner för det kommande dygnet, till behandling av statistik över hur produktionen har gått, berättar Therese.

Lagandan är en av arbetets fördelar

– Jag kommer att bli kvar länge inom ESEM! Jag gillar verkligen att vi är så många som hjälps åt för att nå målet. Jag får vara en av pusselbitarna som gör att helheten fungerar. Det känns också toppen att få bidra till en bättre miljö i mitt eget närområde. Jag känner mig trygg i att bolaget är tillräckligt modigt för att våga ligga i framkant miljömässigt.

Varför ESEM?

- Här har vi ett bra arbetsklimat med högt i tak. Jag har känt mig välkommen från min första dag här. Lagandan är superbra och vår styrka ligger i att vi är många som tillsammans får allt att fungera.

In bakom kulisserna på stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Johan ser till att elnätet fungerar

Elnätet är ett av samhällets viktigaste byggstenar. Tillsammans med sina kollegor ser Johan till att det fungerar.

Kirsi ger det bästa till våra företags- och fastighetskunder

Genom att erbjuda rätt tjänst och produkt ur vår produktportfölj ser Kirsi till att kunderna blir nöjda.

Pagge bidrar till en uppkopplad vardag

Sen 2003 har Pagge arbetat som fibertekniker och förutom att ge invånarna en uppkopplad vardag uppskattar han den goda stämningen inom ESEM som är viktig för trivseln.
Tony Roos med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.

Lediga tjänster