Hej Informationsstrateg!

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Du kan vara vår nya Informationsstrateg!

Vi är inne i en expansiv fas och söker nu en ny medarbetare. Du ansluter till ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor. Tveka inte, sök tjänsten och bli Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljös nya Informationsstrateg!

Framtid
Du erbjuds en omväxlande och spännande tjänst där du ges stora möjligheter att utvecklas. Var med på en resa med innovativa tekniska förbättringar där dina idéer är betydelsefulla.

I rollen som informationsstrateg kommer du att  driva, vidareutvecklar och följer upp företagets ledningssystem för informationshantering och det innebär att arbeta för att verksamheten följer lagar och regler gällande informationshantering. Du arbetar bolagsövergripande och utgår från verksamhetens behov i utveckling och förankring av arbetssätt och rutiner för informationshantering där målet är att förmedla information på ett enkelt, effektivt och informationssäkert sätt. 

Dessutom kommer du ansvara för GDPR-arbetet, hålla interna utbildningar i dataskyddsfrågor samt ge råd och stöd till verksamheten eller andra kravställare gällande personuppgiftshantering och konsekvensbedömning av digitala system. 

Rollen är placerad på säkerhetsfunktionen som har ansvar för att leda processer och utveckla normerande verktyg, såsom riktlinjer och instruktioner inom  informationssäkerhet, krisberedskap, fysisk säkerhet, IT och OT-säkerhet, säkerhetsskydd, informationshantering samt arkiv och diarium. Säkerhetsfunktionen bildades hösten 2019 och är fortfarande under uppbyggnad vilket innebär att det finns stora möjligheter att forma framtidens arbetssätt.

Vi söker dig som har juristutbildning eller annan likvärdig utbildning kopplad till området och har goda kunskaper inom offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen (GDPR) och arkivlagen.  Vi ser gärna att du tidigare har jobbat inom offentlig verksamhet.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tror att du har ett starkt driv och du kan  på ett strukturerat och effektivt sätt självständigt utveckla arbetet framåt, samtidigt som du är en ödmjuk lagspelare. 

Jag gillar verkligen kundkontakt, att bygga relationer och förtjäna kundernas förtroende. Jag drivs av att bygga långsiktiga kund- och affärsrelationer där alla är vinnare. Anders Berglund

Engagemang
Medarbetarna är det viktigaste vi har! Vi värnar om hög trivselnivå på arbetsplatsen och att vi tillsammans arbetar med sammanhållning och en engagerande ”vi-känsla”. Vi är med och bygger det samhälle som vi alla vill bo och verka i. Både idag och imorgon.  

Rekryterande chef Susann Larsson är inte tillgänglig för frågor under ansökningstiden. Ta därför gärna kontakt med hr.avdelningen@esem.se alternativt 016-10 61 09. 

En del av våra tjänster är säkerhetsklassade och omfattas av säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap. Innan anställningsavtal kan skrivas lämnar alla ett drogtest.

Ansök senast den 29 januari 2023.

En del av våra tjänster är säkerhetsklassade och omfattas av säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap. Innan anställningsavtal kan skrivas lämnar alla ett drogtest.

Här arbetar cirka 600 kunniga och yrkesskickliga människor. Alla medarbetare ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Vi levererar produkter och tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö. Redan idag bygger vi framtidens smarta lösningar.

Vi är en modern organisation som vet att mångfald hjälper oss att utveckla bolaget. Alla är välkomna!

Nära, schyssta, modiga och pålitliga är våra kärnvärden som utgör grunden för hur vi bemöter andra och agerar mot varandra. Våra kärnvärden märks i det dagliga arbetet, i beslutsfattande, prioriteringar och policys. Helt enkelt en gemensam magkänsla för organisationen.

Vårt huvuduppdrag är att underlätta människors vardag. Och som arbetsgivare vill vi såklart underlätta våra medarbetares vardag på de sätt vi kan. Här är några av de förmåner du får när du jobbar hos oss.

Arbetstidsförkortning (ATK)
Du som har en tillsvidareanställning eller en tidsbegränsad anställning på minst tre månader har rätt till arbetstidsförkortning. Har du en fulltidstjänst får du utöver din semester 63 extra timmar som du kan ta ut i ledighet eller för att förkorta din arbetsdag.

Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Du får friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Det finns möjlighet att byta ut friskvårdstimmen mot massage.

Personalstöd
Professionell vägledning kan erbjudas till alla medarbetare som känner att de behöver hjälp för att må bättre. Det kan handla om såväl arbetsrelaterade som privata problem.

Miljöbil eller förmånscykel
Alla med tillsvidareanställning har möjlighet att leasa en biogas- eller elhybridbil. Du kan även hyra en cykel eller elcykel.

Här får du möjlighet att avgöra om ESEM är rätt utmaning för dig, och vi kan samtidigt identifiera om du är vår nästa kollega.

Ansökan
Skicka in ditt CV och personliga brev.

Urval
Vi går igenom alla ansökningar och kallar till en första intervju. Om du inte blir kallad får du återkoppling via mejl.

Intervju
Vid första intervjun får du bekanta dig med oss och vi med dig.

Intervju 2
Om du är en slutkandidat kallas du eventuellt till ytterligare en intervju. Här kan det bli aktuellt att genomgå arbetspsykologiska test och begåvningstest.

Referenser
Inför ett erbjudande om anställning vill vi ha referenser från två till tre av dina tidigare kollegor/chefer.

Erbjudande om anställning
Sista steget i vår rekryteringsprocess är att du får erbjudande om anställning hos oss.

Eskilstuna kommuns inflyttarservice finns för dig som bor på en annan ort och som kan tänka dig att flytta hit för jobbets skull. Inflyttarservice gör det enklare för dig att hitta boende, information om barnomsorg och utbildning och även kontakter till föreningar som erbjuder fritidsaktiviteter. Läs mer på Eskilstuna kommuns hemsida.

Möt medarbetare

Våra medarbetare är vårt fönster mot världen, men också ditt fönster in till oss. Här träffar du några av våra medarbetare och får en inblick i hur det är att jobba här hos oss.

Förmåner

Som arbetsgivare vill vi såklart underlätta våra medarbetares vardag. Därför vill vi ge dig en stimulerande och trivsam arbetsplats, som fungerar med livet i övrigt.

Om ESEM

Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö.