Hej Sommarjobbare 2023!

Gillar du att ta ansvar samtidigt som du lär dig nya saker? Vill du prova på hur det är att jobba i en framtidsbransch? Då kanske du är en av våra sommarjobbare!

Det är vi på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö som gör att vardagen fungerar för alla som bor i Eskilstuna och Strängnäs kommun. Det gör vi genom att se till att el, fjärrvärme, vatten och avlopp, sophämtning och återvinning fungerar som det ska, både idag och i framtiden.

Som sommarjobbare hos oss får du känna på hur det är att jobba i en bransch som hela tiden utvecklas och förändras. Därför är det viktigt att du under din tid här vill vara med och utveckla bolaget tillsammans med oss. Det gör du bäst genom att ta ansvar för att göra din tid hos oss så lärorik och rolig som möjligt, både för dig och dina arbetskamrater. Det innebär också att du följer de säkerhetsföreskrifter och arbetsmiljöregler som finns och att du använder ett gott omdöme. Ansvar innebär självklart också att du ställer frågor om du undrar över något. Hos oss finns det inga dumma frågor, vi är många som ställer upp och svarar så att du ska kunna genomföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt och även få en bättre förståelse för vår bransch och hur vi påverkar människors vardag.

Sista ansökningsdag för samtliga sommarjobb är 5 mars 2023.

Viktigt att veta om sommarjobben

  • Våra sommarjobb riktar sig till dig som ungdom i ålder från det år du fyller 16 till och med det år du fyller 20 år.
  • I år söker vi 29 sommarjobbare som vill jobba inom våra affärsområden under olika perioder. Observera att du kan önska flera perioder men bara anställas under en. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt att tillgodose ditt val, men det kan hända att vi ger dig ett erbjudande om en annan period.
  • De vanligaste arbetstiderna är 7.00-16.00 men helg-och kvällsjobb kan även förekomma. 
  • Vi tycker att olikheter är bra och söker ungdomar med olika bakgrund, kön och ålder.

Hur får du veta om du har fått jobb eller inte? 
Om du blir erbjuden ett sommarjobb kommer du att få ett besked per telefon. Därför är det viktigt att du anger ett telefonnummer som du har bra koll på. Blir du inte erbjuden sommarjobb får du informationen via ett mejl, därför bör du även uppge en mejladress som du bevakar.

Det är många som vill jobba hos oss. Tänk därför på att om du blir erbjuden ett jobb så har du 7 dagar på dig att tacka ja eller nej. Dagarna börjar räknas från den dagen som du får informationen till dig. Om du inte har tackat ja innan dess kommer sommarjobbserbjudandet gå vidare till någon annan.


Följande sommarjobb kan du söka: 

Elnät
Vi är ett affärsområde som planerar, bygger och driver elnätet i Eskilstuna och Strängnäs. Vi ansvarar även för underhållet av kundanläggningar för högspänning och byggande av gatubelysning.

Drift, 3 platser v. 24–26 samt v. 30–32 för underhållsarbete såsom grästrimning, ogräsrensning och gräsklippning runt våra anläggningar. För alla tjänsterna krävs en minimiålder av 18 år samt för en av tjänsterna krävs B-körkort. Innan arbete påbörjas ska en webbaserad elsäkerhetsutbildning och ett säkerhetssamtal genomföras. 
Placering: Eskilstuna.

Återvinning
Vi är ett affärsområde som samlar in och tar emot avfall från invånare och verksamheter, vilka omvandlas till nya resurser.

ÅVC, 4 platser v. 26–31 för att vara behjälplig våra kunder på rampen med hur avfall ska sorteras. Kundbemötande och service utgör därmed en stor del av din arbetsdag samt se till att våra anläggningar är städade och i ordning för att kundernas besök ska bli så trevligt som möjligt.
Placering Lilla Nyby/ReTuna, Eskilstuna.

ÅVC, 2 plats v. 25–30 för att vara behjälplig våra kunder på rampen med hur avfall ska sorteras. Kundbemötande och service utgör därmed en stor del av din arbetsdag. Även att se till att vår anläggning är städad och i ordning för att kundernas besök ska bli så trevligt som möjligt.
Placering Kvitten, Strängnäs/Läggesta, Mariefred. 

Transport Hushåll, 2 platser v. 27–31 för att se över uppmärkning i soprum och kärl i allmänhet vilket kan innebära utbyte av dekaler och etiketter samt översyn av skyltning. För båda tjänsterna krävs B-körkort.
Placering Lilla Nyby, Eskilstuna.

Vatten och Avlopp
Vi är ett affärsområde som arbetar för att kommuninvånarna ska få ett gott dricksvatten med hög kvalitet levererat hem till kranen. Efter användning tar VA hand om och renar vattnet innan det släpps tillbaka till naturen.

Distribution, 6 platser v. 25–30 för gräsklippning, trimning, målning och läcksökning på ledningsnät. För tre av tjänsterna krävs en minimiålder på 18 år och körkort.
Placering Eskilstuna.

Produktion, 2 platser v. 24–28 för fastighets- och trädgårdsskötsel, grovstädning av processlokaler, viss provtagning och rengöring av onlineinstrument. För en av tjänsterna krävs en minimiålder av 18 år samt B-körkort.
Placering Ekeby avloppsreningsverk, Eskilstuna.

Produktion, 2 platser v. 28–32 för fastighets- och trädgårdsskötsel, grovstädning av processlokaler, viss provtagning och rengöring av onlineinstrument. För en av tjänsterna krävs en minimiålder av 18 år samt B-körkort.
Placering Ekeby avloppsreningsverk, Eskilstuna.

Fastighet
Vi är en funktion som stöttar andra funktioner och affärsområden på ESEM med underhåll av fastigheter och anläggningar runtom i kommunerna. 

Fastighet, 6 platser v. 24–26 och v. 29–31 för yttre fastighetsskötsel så som gräsklippning, trimning, enklare reparationer och byggnationer med mera. För 3 av tjänsterna krävs B-körkort.
Placering Eskilstuna.

Energi
Vi är ett affärsområde som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och fordonsgas och ansvarar för de befintliga distributionsnäten och dess utbyggnad. Vi erbjuder även installation och service av kundernas fjärrvärmecentraler.

Distribution, 1 plats v. 24–27 för rondering av markventiler och markluftare, uppmärkning av fjärrvärmerör mm. För tjänsten krävs en minimiålder på 18 år samt B-körkort. Placering Eskilstuna.

Distribution, 1 plats v. 28–32 för rondering av markventiler och markluftare, uppmärkning av fjärrvärmerör mm. För tjänsterna krävs en minimiålder på 18 år samt B-körkort. Placering Eskilstuna.

Vill du sommarjobba hos oss? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 5 mars 2023.

En del av våra tjänster är säkerhetsklassade och omfattas av säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap. Innan anställningsavtal kan skrivas lämnar alla ett drogtest.

Här arbetar cirka 600 kunniga och yrkesskickliga människor. Alla medarbetare ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Vi levererar produkter och tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö. Redan idag bygger vi framtidens smarta lösningar.

Vi är en modern organisation som vet att mångfald hjälper oss att utveckla bolaget. Alla är välkomna!

Nära, schyssta, modiga och pålitliga är våra kärnvärden som utgör grunden för hur vi bemöter andra och agerar mot varandra. Våra kärnvärden märks i det dagliga arbetet, i beslutsfattande, prioriteringar och policys. Helt enkelt en gemensam magkänsla för organisationen.

Vårt huvuduppdrag är att underlätta människors vardag. Och som arbetsgivare vill vi såklart underlätta våra medarbetares vardag på de sätt vi kan. Här är några av de förmåner du får när du jobbar hos oss.

Arbetstidsförkortning (ATK)
Du som har en tillsvidareanställning eller en tidsbegränsad anställning på minst tre månader har rätt till arbetstidsförkortning. Har du en fulltidstjänst får du utöver din semester 63 extra timmar som du kan ta ut i ledighet eller för att förkorta din arbetsdag.

Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
Du får friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Det finns möjlighet att byta ut friskvårdstimmen mot massage.

Personalstöd
Professionell vägledning kan erbjudas till alla medarbetare som känner att de behöver hjälp för att må bättre. Det kan handla om såväl arbetsrelaterade som privata problem.

Miljöbil eller förmånscykel
Alla med tillsvidareanställning har möjlighet att leasa en biogas- eller elhybridbil. Du kan även hyra en cykel eller elcykel.

Här får du möjlighet att avgöra om ESEM är rätt utmaning för dig, och vi kan samtidigt identifiera om du är vår nästa kollega.

Ansökan
Skicka in ditt CV och personliga brev.

Urval
Vi går igenom alla ansökningar och kallar till en första intervju. Om du inte blir kallad får du återkoppling via mejl.

Intervju
Vid första intervjun får du bekanta dig med oss och vi med dig.

Intervju 2
Om du är en slutkandidat kallas du eventuellt till ytterligare en intervju. Här kan det bli aktuellt att genomgå arbetspsykologiska test och begåvningstest.

Referenser
Inför ett erbjudande om anställning vill vi ha referenser från två till tre av dina tidigare kollegor/chefer.

Erbjudande om anställning
Sista steget i vår rekryteringsprocess är att du får erbjudande om anställning hos oss.

Eskilstuna kommuns inflyttarservice finns för dig som bor på en annan ort och som kan tänka dig att flytta hit för jobbets skull. Inflyttarservice gör det enklare för dig att hitta boende, information om barnomsorg och utbildning och även kontakter till föreningar som erbjuder fritidsaktiviteter. Läs mer på Eskilstuna kommuns hemsida.

Möt medarbetare

Våra medarbetare är vårt fönster mot världen, men också ditt fönster in till oss. Här träffar du några av våra medarbetare och får en inblick i hur det är att jobba här hos oss.

Förmåner

Som arbetsgivare vill vi såklart underlätta våra medarbetares vardag. Därför vill vi ge dig en stimulerande och trivsam arbetsplats, som fungerar med livet i övrigt.

Om ESEM

Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö.