Praktik genom Tekniksprånget

Genom Tekniksprånget får du chansen att utforska om en framtid som ingenjör hos oss passar dig. Du får en egen mentor, värdefulla kontakter och betald praktik under fyra månader.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och som är behörig att söka en ingenjörsutbildning.
Inom Tekniksprånget samarbetar vi och många andra företag för att få fler att få upp ögonen för ingenjörsyrket. Samtidigt vill vi såklart passa på att lära just dig mer om vår spännande bransch och låta dig vara med i vårt arbete att ge en fungerande vardag till invånarna i Eskilstuna och Strängnäs.

Under fyra månaders heltidstjänst får du prova på livet som ingenjör hos  oss med en handledare och en månadslön på 15 500 kronor.

För att kunna söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis ha gått ut gymnasiet. Du ska vara behörig till en ingenjörsutbildning, alltså läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1.

Du registrerar dig först och skickar sedan sedan in din ansökan. Allt detta gör du på Tekniksprångets hemsida.

Tekniksprånget genomförs i två omgångar, vår och höst. 
Ansökan till höstens praktik sker 16 april – 16 maj. Ansökan till vårens praktik sker 16 oktober – 16 november. 

Vi erbjuder inte praktikplats under alla ansökningsomgångar. Men när det är aktuellt att komma och göra praktik genom Tekniksprånget hos oss hittar du oss i deras ansökingsportal.

I Tekniksprångets programupplägg Hej Tekniksprångare! får du en bild av hur praktiken ser ut och vad du kan förvänta dig. 

Du kan även mejla din fråga till Tekniksprånget, tspraktikant@iva.se.

Följ Tekniksprånget på Facebook och Twitter. Du kan också kolla in deras hemsida och LinkedIn.

Om ESEM

Hos oss finns ett starkt engagemang för varje uppdrag, dessutom både vilja och förmåga att leda utvecklingen inom energi och miljö.

Lediga tjänster

Bli en del av ett modernt bolag och få schyssta och modiga kollegor.

Praktik

Du som är student eller ingår i ett arbetsmarknadsprogram kan välja att göra praktik hos oss inom något av våra spännande affärsområden.