”Jag hade inte släppt ESEM trots att jag hade slutat, så det var härligt att höra att de inte hade släppt mig heller!”

Martin Ahlbom, Johan Niemi och Jerker Norberg valde alla tre att söka sig tillbaka till ESEM efter en tid på annat håll. Nu berättar de varför de återigen valde Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

Porträttbild på ESEM-medarbetaren Martin.

Martin Ahlbom, driftingenjör på Vatten & Avlopp

Porträttbild på ESEM-medarbetaren Johan.

Johan Niemi, produktansvarig på Produkter & Tjänster

Porträttbild på ESEM-medarbetaren Jerker.

Jerker Norberg, nätutvecklare på Elnät/Nätutveckling

Att arbeta inom olika yrken, branscher och arbetsgivare är för många en självklar väg för att hitta rätt i arbetslivet. För Jerker Norberg ledde vägen till ESEM två gånger, med ett kort uppehåll vid en annan verksamhet.
- I september bestämde jag mig för att börja jobba närmare hem och slutade därför på ESEM efter nästan fem år. Bakom mig lämnade jag ett roligt och varierande arbete, vilket så småningom gjorde att jag började längta tillbaka. I en dialog med avdelningschefen för nätutveckling landade vi i ett bra upplägg vilket möjliggjorde att jag återigen kunde påbörja mitt arbete inom ESEM.

Återvändarresan är bekant även för kollegan Martin Ahlbom som lämnade ESEM och avdelningen Vatten och avlopp vid början av 2022. För honom var det den familjära stämningen tillsammans med det spännande arbetet som förde honom tillbaka vid slutet av samma år.
- Jag blev tipsad om tjänsten av några gamla kollegor som ville ha mig tillbaka. Jag hade ju inte heller släppt ESEM trots att jag hade slutat, så det var härligt att höra att de inte hade släppt mig heller! Mina kollegor spelade definitivt en stor och viktig roll i mitt beslut att återvända till ESEM, men jag saknade också det omväxlande arbetet där jag fick reda ut och utforska en hel del.

Även Johan Niemi blev tipsad av en före detta kollega när tjänsten som produktansvarig öppnades upp. För Johan som också ville söka sig närmare hem kom öppningen lägligt, men väl tillbaka på sin gamla arbetsplats la han märke till att den hade förändrats. Nu fick han lära känna ett nytt och nära ESEM med större vilja till förändring och starkare samarbeten.
- När jag kom tillbaka i februari märkte jag av en förändring från när jag arbetade här senast. Det var ett ESEM som jag kom tillbaka till, med en större vilja till att tackla problem och få igenom förändringar. Nu arbetar alla affärsområdena tillsammans mot en gemensam lösning snarare än hur det kunde vara förut, var för sig. Ett bra samarbete kan leda till att mycket bra saker uppnås, därför är det riktigt kul att vara tillbaka!

Arbete med ett större syfte

När de tre nu får frågan om hur de tror att deras framtid på ESEM ser ut enas de i viljan om att stanna kvar. Johan lyfter att han trivs med att ha ett betydelsefullt jobb och Martin betonar att han ser fram emot att fortsätta att utvecklas i sin roll, såväl som bidra till rollens utveckling. Jerker, som inledde sin anställning i början av maj, är fortfarande i full fart med att plocka upp där han slutade.
- Det finns alltid saker att göra här, man är verkligen behövd och gör ett arbete som är väldigt viktigt för väldigt många. Det är också spännande och inspirerande eftersom branschen och arbetet i sig är i ständig rörelse. Det ser helt klart ljust ut!

Det kan vara dig vi söker!

På ESEM arbetar omkring 615 medarbetare fördelat på företagets sex olika affärsområden. Eftersom vi befinner oss i en expansiv fas söker vi ofta efter nya medarbetare med rätt kompetenser som vill följa med på resan att skapa en fungerande och hållbar framtid för våra två kommuner. Klicka här för att se vilka tjänster som är lediga just nu och skicka in din ansökan.

Anne Sarsten med medarbetare i bakgrunden.

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

David gick från hantverkare till upphandlare

2021 började David som studentmedarbetare här hos oss. Nu är han en engagerad och driven upphandlare med en fast anställning.

Katarina vill ge kunden det där lilla extra

Katarina möter och hjälper våra kunder och medarbetare dagligen i hennes roll som kundkommunikatör.

Freddie utmanar sig själv dagligen

Från 150-projektet till fastanställd. I år har Freddie Allert arbetat som driftoperatör vid den optiska färgsorteringen i sex år.
Emil Fritzell med medarbetare i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.