Möt uppdragsledaren som säkerställer elnätets funktion

Utan elektricitet stannar det mesta i vårt moderna samhälle. Göran Brådd är en av alla vardagshjältar som säkerställer att elnätet fungerar.

Bild på Göran Brådd

”Vi elnätare bidrar till att samhället fungerar”

 

Göran Brådd, uppdragsledare inom elnät

Göran började jobba som elektriker inom ESEM 1982. Åren har gått snabbt.
– Det har varit toppen. Arbetet innebär en stor frihet, jag och mina kollegor är ute en hel del och löser själva problem som uppstår, berättar han.

Trots att många inom elnät trivs och stannar länge på sina tjänster är det svårt att attrahera ny arbetskraft.
– Ungdomar tror nog att vi står och fryser eller svettas i någon grop hela dagarna. Men det är mycket mer flexibelt än så. Ingen dag är den andra lik. Ett av mina mest speciella uppdrag var att undersöka en av våra nätstationer, som ligger på en ö i Mälaren dit inga färjor går. Det krävdes en hel del planering för att jag ens skulle kunna ta mig dit.

Från elektriker till uppdragsledare

Numera arbetar Göran som uppdragsledare, vilket bland annat innebär att han ansvarar för att nätstationer, reservkraftsaggregat och större industriers elanläggningar underhålls.
– Jag är ute och kollar vad vi behöver göra. Det blir en hel del kontakt med våra stora företagskunder, de har serviceavtal på sina anläggningar hos oss. När jag har inventerat vad vi behöver göra skapar jag uppdrag för min grupp eldistributionstekniker.

Göran har under årens lopp delat med sig av tankar och idéer om hur man kan förbättra arbetet inom elnät. Många av idéerna har blivit verklighet.
– Mina chefer har lyssnat på mig, det har alltid funnits en lyhördhet. Det känns bra att jag har fått bidra på mitt sätt. Precis som många andra inom ESEM har jag även haft möjlighet att utvecklas och testa nytt, säger han.

Om två år hägrar pensionen och en tillvaro som kommer att handla en hel del om motorsport och konsten att ”bara vara”. Men till dess är det full fart på jobbet.

Bild på Göran Brådd

Bra att ha vid strömavbrott

Vårt elnät är mycket driftsäkert. Strömavbrott är sällan långvariga, men se till att ändå vara förberedd. 

› Stearinljus, tänd- stickor/tändare

› Batterier och batteridriven radio

› Vatten upptappat i dunkar eller PET flaskor

› Ficklampa och reservbatterier

› Tillgång till livsmedel som inte kräver uppvärmning eller avancerad tillagning

› Ett husapotek med det viktigaste hemma

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Lotta hjälper oss att sortera rätt

Lotta möter dagligen kunder som ska lämna saker på någon av återvinningscentralerna i Eskilstuna och Strängnäs kommun och hjälper alla sortera rätt.

Johan ser till att elnätet fungerar

Elnätet är ett av samhällets viktigaste byggstenar. Tillsammans med sina kollegor ser Johan till att det fungerar.

Maria älskar sitt jobb som driftekniker

Sommarjobbet inom ESEM gav mersmak och när en tjänst som drifttekniker inom vatten och avlopp blev ledig sökte Maria den. Det har hon inte ångrat.
Arnol Palacio Abrell med medarbetare i bakgrunden.

Lediga tjänster

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.