”ESEM ger mig den bästa starten i arbetslivet”

Anställningen som studentmedarbetare var ett perfekt kliv in i HR-världen för Emma Göhle. ”Jag går personalvetarprogrammet vid Örebro universitet. Precis som de flesta universitetsutbildningar innebär det 100 procent teori. Genom min anställning inom ESEM har jag fått omsätta min kunskap i praktiken – det är guld värt”, säger hon.

Redan under termin två på utbildningen sökte Emma tjänsten som studentmedarbetare på ESEMs HR-avdelning.
 – Där fanns en liten känsla av ”vad ska jag kunna bidra med, som är helt ny?” Men min chef Anna såg direkt möjlighet till ett lite mer långsiktigt samarbete – jag skulle ju fortsätta att vara student under ett par år till.

Det visade sig bli en lyckträff för båda parter. Sedan våren 2020 har Emma förstärkt HR-avdelningen, främst med administrativa uppgifter. Nu är hon fast anställd som HR-koordinator.
 – Jag jobbar mycket med våra rekryteringsprocesser. Bokar intervjuer, svarar på frågor och stöttar rekryterande chefer. Men även andra adminuppgifter som att ta hand om ledighetsansökningar och fixa med intro till nyanställda.

”Jag har skött processen med allt från urval till introduktion i vår utbildningsplattform. Målet är att de (sommarjobbarna) ska få känna sig trygga när de kommer hit. De ska veta vad som väntar dem.”


Emma Göhle, HR-koordinator på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. 

En chans att lära känna sig själv

Att Emma valde en utbildning inom HR handlar om en vilja att jobba med människor.
 – Mitt första jobb var som kassabiträde och därefter teamledare på Parken Zoo. Där fick jag vara med och rekrytera mitt lag. Det var fantastiskt kul att se hela gänget med 16-åringar, som ibland var superförsiktiga i starten, blomma ut under säsongen.

Inför sommaren är hon något liknande på spåren igen – Emma ska ta hand om ESEMs sommarjobbare.
– Vi har fått in ungefär 300 ansökningar. Alla jättefina, man skulle vilja anställa allihop! Men vi hade 32 platser. Jag har skött processen med allt från urval till introduktion i vår utbildningsplattform. Målet är att de ska få känna sig trygga när de kommer hit. De ska veta vad som väntar dem.

Nu, när anställningen blivit tillsvidare, ser Emma fram emot att få lära känna sig själv som ”HR-person”.
 – Jag är ju bara 24 år och har inte hunnit med så många år i arbetslivet. Jag är övertygad om att ESEM ger mig den bästa starten i arbetslivet. Mitt team är toppen och vi har en trygg arbetsgivare.

In bakom kulisserna med stadens hjältar

Möt fler medarbetare som får vardagen att fungera för invånarna och företagen i Eskilstuna och Strängnäs. 

Pontus får det bästa av två världar

Pontus Netzell är industridoktoranden som har ena foten inom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö – och andra foten på Mälardalens Universitet.

Alvina ser vatten som en kraft att räkna med

Det var slumpen som gjorde att Alvina nu jobbar som utredningstekniker inom Vatten och Avlopp. Och vilken lyckosam slump det var!

Anders kör inte sopbil - han kör en värdetransport

I över trettio år har Anders hämtat Eskilstunabornas avfall. Det har hänt en hel del under de åren, inte minst arbetsmiljömässigt, och Anders stortrivs fortfarande.
Jin Ezzidin med kollega i bakgrunden.

Bli en vardagshjälte

För att våra två kommuner ska fungera i vardagen behövs just du med dina kunskaper och erfarenheter. Välkommen att vara en del av ett modernt bolag med schyssta och modiga kollegor.