Andreas planerar och leder arbetet för driftteknikerna på Vatten och Avlopp

Andreas Lindblom_1920x1000.jpg
”Det bästa betyg vi kan få är att ingen märker av vårt arbete”

Det började med ett sommarjobb på Eskilstuna Energi och Miljö. Då var Andreas Lindblom 16 år och fick bland annat hjälpa till med att byta vattenmätare. Idag är han 34 – och jobbar fortfarande kvar, nu som arbetsledare inom distribution på Vatten och Avlopp.

Hur kommer det sig att du valt att stanna mer än hälften av ditt liv hos samma arbetsgivare?
– Här har jag allt. Omväxling, utmaningar och trygghet. Det blir aldrig långtråkigt. Jag har fått prova flera olika roller innan min nuvarande tjänst: administratör, rörnätstekniker, drifttekniker inom fjärrvärme och drifttekniker inom Vatten och Avlopp. Varje roll har gett mig otroligt mycket. Det här är ett företag som ger sina anställda möjligheter att utvecklas och erbjuder det stöd som behövs för att klara utmaningar. Bolaget har även förändrats sedan jag började. Då var jag anställd på Eskilstuna Energi och Miljö. Sedan 2014 är jag anställd inom driftbolaget Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, vilket betyder att jag jobbar både för SEVAB Strängnäs Energi och EEM.

Hur ser din tjänst ut idag?
– Jag är arbetsledare inom distribution på Vatten och Avlopp. Det innebär att jag planerar och leder arbetet för 14 drifttekniker. Efter att ha jobbat många år som drifttekniker är jag trygg i verksamheten, vilket är skönt. Men det är förstås en utmaning att vara den som leder arbetet. Vi har ansvar för miltals ledningsnät och hundratals pumpstationer. Det gör att det alltid händer något nytt. Som drifttekniker såg jag vad som behövde förbättras och nu har jag mandatet att genomföra de förändringarna.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Jag vill lära mig mer om ledarskap. Så småningom hoppas jag att det leder till en chefstjänst. Gruppdynamik är spännande. Jag är övertygad om att en bra arbetsgrupp där alla hjälps åt är nyckeln till att utföra ett gott jobb – och därmed få fler nöjda kunder. För att nå dit är det viktigt att ha kul tillsammans med sina kollegor. Varje år anordnar vi bland annat en prestigefylld fotbollsmatch mellan oss på Vatten och Avlopp och våra kollegor som arbetar med stödfunktionen service. Sådant stärker banden. Vi måste vara ett tajt team så att vi klarar av att leverera – varje dag, året runt. Fungerande vatten och avlopp är oerhört viktigt för våra kunder och för hela samhället. Kvalitén måste vara tiptop och leveranssäkerheten hög. Allt ska bokstavligt talat flyta på. Det bästa betyget vi kan få är att ingen märker vårt arbete.