EBR Metod- och maskindagar 2022

Tillsammans med Energiföretagen Sverige och EBR arrangerar vi EBR Metod- och maskindagar 17-20 maj 2022 i Eskilstuna. Ett stort event som sedan många år tillbaka arrangeras vart fjärde år. På mässan får elnätsföretagens personal umgås med kollegor från hela landet och titta på den senaste tekniken inom branschen. 

  • EBR Metod- och maskindagar är ett unikt branschevenemang för elnätsföretagen där både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg och material visas upp för elnätspersonal från hela Sverige.
  • Mässan arrangeras var fjärde år i olika städer och genomförs 17-20 maj 2022 i Vilsta i Eskilstuna.  
  • Syftet med mässan är att varje deltagare via styrda visningar får se det senaste av modern teknik för eldistributionsanläggningar.
  • Även ett antal studenter och skolelever kommer att bjudas in till mässan. 

EBR står för ElnätsBranschens Riktlinjer och är ett registrerat varumärke som ägs av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Du som är verksam i branschen kan läsa mer om mässan och anmäla dig här

ESEMs VD Kjell Andersson.

”Att få vara med och arrangera elnätsbranschens största evenemang i en tid när elnäten är mer i fokus än någonsin tidigare är jättestort”


Kjell Andersson, VD Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö

Läs hela intervjun hos Energiföretagen om EBR Metod- och maskindagar som anordnas i Eskilstuna 17-20 maj 2022.

Porträtt på Lars Olov Persson, ESEM.

”Vi försöker få med studenter från olika stadier. Det är viktigt för oss som bransch att profilera oss för vi behöver ju många nya i branschen på sikt. ”


Lars-Olov Persson, Projektledare Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö

Läs hela artikeln i tidningen Energi där Lars-Olov tillsammans med kollegor från ESEM och Energiföretagen ansvarar för årets EBR Metod- och maskindagar.

”Ta chansen att se nya innovativa lösningar, upptäcka väl beprövade metoder, träffa likasinnade och låt dig guidas runt mässområdet med ett nyfiket och öppet sinne.”


Åsa Johansson, Underhållsingenjör PiteEnergi

Läs hela intervjun med Åsa som tillsammans med Ann Bergström från Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö är värdar för stationen ”Drift och underhåll” på EBR Metod- och maskindagar.

”Det hänger mycket på oss själva om vi ska lyckas. Kan vi skapa lite action genom att folk kan testa saker så tror vi att det blir bra.”


Matts Jörgensen, Montör Falu Energi & Vatten

Läs hela intervjun med Matts som tillsammans med Lars-Göran Fagerlind från Ellevio ska visa upp fordon och utrustning på årets EBR Metod- och maskindagar.

Så tyckte deltagare om EBR Metod- och maskindagarna 2018